Kod CN: 3301 13 - Olejki eteryczne z cytryn, nawet pozbawione terpenów, włącznie z konkretami i absolutami
Kod CN: 3824 78 - Mieszaniny zawierające perfluorowcowane węglowodory (PFC) lub fluorowęglowodory (HFC), ale niezawierające związków węgla z chlorem i fluorem (CFC) lub chlorofluorowęglowodorów (HCFC)
Kod CN: 0810 20 90 - Jeżyny, morwy i owoce mieszańców malin z jeżynami, świeże
Kod CN: 7225 99 00 - Wyroby walcowane płaskie ze stali stopowej innej niż nierdzewna, o szerokości >= 600 mm, walcowane na gorąco lub walcowane na zimno i obrobione więcej (z wył. powleczonych lub pokrytych cynkiem i wyrobów ze stali krzemowej elektrotechnicznej)
Kod CN: 1602 41 90 - Szynki i ich kawałki, przetworzone lub zakonserwowane ze świń (z wył. ze świń domowych)
Kod CN: 1806 20 50 - Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao, w blokach, tabliczkach lub batonach, o masie > 2 kg, lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci, w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach, o zawartości > 2 kg, zawierające >= 18% masy, ale < 31% masła kakaowego (z wył. proszku kakaowego)
Kod CN: 8429 20 00 - Równiarki i niwelatory, samobieżne
Kod CN: 0712 39 00 - Grzyby i trufle, suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone (z wył. grzybów z rodzaju "Agaricus", uszaków "Auricularia spp.", trzęsaków "Tremella spp.")